Lake fisk

lake fisk

Lake. Ordning torskfiskar. Gadiformes Långsträckta fiskar, vanligtvis med horisontellt långa rygg- och analfenor utmed kroppen. 7 familjer, 76 släkten och ca arter, av vilka 5 lever i sötvatten. Familj torskfiskar. Lotidae Flertalet arter har långsträckt, avsmalnande kroppsform och 1 skäggtöm på hakan. 1, 2 eller 3 ryggfenor. Behandlingstips för lake. Lakens skinn är segt, halt och täckt av slem. Laken kan flås eller så kan man skrapa bort ytslemmet. Vilken metod man använder är smaksak. När man flår laken går smakerna som finns i skinnet förlorade. En flådd fisk faller lättare sönder när den är färdig tillagad. Bortskrapningen av ytslemmet. LAKE. En ful fisk med långsträckt kropp, svansliknande stjärt och en skäggtöm som påminner om en torsk. Ryggen är mörk och sidorna fläckiga. Lake anses av många vara en delikatess, men ändå är det svårt att hitta fler recept än de mest gammalmodiga och klassiska.

Lake fisk - uppfrdes

Lakarna skållas, rensas, sköljs och torkas, klyvs och delas. Linda Nyman Långa  Molva molva   är vanligen runt 1,6 m lång, men kan bli upp till 2 m. Förr fiskades mycket lake från s. Inför rökningen skrapas ytslemmet bort, fisken rensas och sköljs ren, levern tas tillvara. Ett torrt papper ger bättre grep om fisken. När den första isläggningen sker under hösten, stiger laken ofta upp till de grunda strandvattnen.

Lake fisk - april

Skär de kokta potatisarna i klyftor och lägg dem i buljongen. Om man lyfter på en sten och ser en liten mörk, närmast svart fisk som snabbt simmar iväg är det stor chans att det är en liten lake. Potatisarna skalas och skärs i klyftor. Lakens skinn är segt, halt och täckt av slem. Laga lake - en ekosmart fisk. Vid kusten blir lakens hanar könsmogna vid 2—4 års ålder och honorna vid 2—6 års ålder. När de omvandlas till yngel simmar de ner till bottnen på grunt vatten. Rumänien och ladda ned film Ryssland. Denna rovfisk lever nära bottnen av ett vattendrag och ofta på djupt vatten. Laken vänds på rygg och pekfingrarna pressas in under huden under de pariga fenornas baser och trycks framåt ända fram till underkäken. Fortplantning äger rum också i sjöarna, där det kan finnas både stationära och flyttande populationer. Fisken insveps noggrant i aluminiumfolie som man får tät genom att lake fisk foliepaketets kanter.

Lake fisk Video

Klubba lake i jukkasjärvi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *